Theorie-examen halen in Alphen aan den Rijn? Dat doe je natuurlijk bij Autorijschool Arink

Het theorie-examen is verplicht wanneer je jouw rijbewijs wilt halen. Eerst leg je jouw theorie-examen af en daarna het praktijkexamen. Autorijschool Arink kan je precies vertellen hoe het theorie-examen werkt, wat het kost en hoe het is opgebouwd.

Wanneer je jouw theorie-examen goed voorbereid helpt dit je ook om veiliger te rijden. Naast dat het theorie-examen verplicht is kun je deze theorie ook goed gebruiken om beter te presteren bij het praktijkexamen. Twee vliegen in één klap!

verkeersborden

Hoe werkt het theorie-examen?

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen. Er zijn 30 vragen over de verkeersregels, 10 vragen over verkeersinzicht en 25 vragen over gevaarherkenning. Er wordt gevraagd naar:

Verkeersregels

De meeste verkeersegels heb je waarschijnlijk al eens voorbij horen komen. Waarschijnlijk in de praktijklessen die je al gevolgd hebt of doordat je met een scooter of fiets deelneemt aan het verkeer. Toch zullen er ook allerlei uitzonderingssituaties zijn waarvan je nog niet op de hoogte bent. Tijdens het theorie-examen wordt er van je verwacht dat je alle regels kent.

Verkeersinzicht

Het inschatten van een verkeerssituatie is niet altijd even gemakkelijk. Het CBR toetst in een examen of je tijdens specifieke verkeerssituaties op de juiste manier weet te handelen.

Gevaarherkenning

Gevaarherkenning is iets dat je het best kunt oefenen. Tijdens dit onderdeel worden er situaties voorgeschoteld waarbij je moet beslissen om niets te doen, het gas los te laten of te remmen. Je krijgt 8 seconden de tijd om deze vragen te beantwoorden.

Aan de slag met leren en theorie-examen inplannen

Voordat je het theorie-examen doet is het belangrijk om een theorieboek te kopen. Vervolgens kun je oefenexamens doen om te ontdekken of je voldoende hebt geleerd. Heb je voldoende geleerd en gaat het oefenexamen je goed af? Dan kun je jouw theorie-examen inplannen bij het CBR.

Het examen duurt 30 minuten, kun je maken vanaf 16 jaar en is anderhalf jaar lang geldig.

theorie-examen autorijbewijs

Kosten theorie-examen voor het rijbewijs in de Alphen aan den Rijn

Bekijk de actuele tarieven van het CBR op www.cbr.nl en vraag het theorie-examen direct aan. Het theorie-examen kost vanaf januari 2019 €33,- en kun je bij een theorie-examencentrum in onder andere Rijswijk, Amsterdam en Haarlem maken. Op dit moment is er helaas geen theorie-examencentrum in Alphen aan den Rijn of Leiden.

Wil je meer weten over hoe het theorie-examen werkt? Welke boeken je hiervoor kunt gebruiken en wat het kost? Neem contact op met Autorijschool Arink voor meer informatie.

Theorie-examen als onderdeel van rijopleiding

Het theorie-examen is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma om jouw rijbewijs te behalen. Wanneer je de verkeersregels kent zal dat jou ook tijdens de praktijklessen helpen.

Wil je ook praktijklessen volgen en jouw praktijkexamen behalen? Autorijschool Arink nodigt je van harte uit voor een proefles. Uiteraard kunnen we jou dan ook met al jouw vragen omtrent het theorie-examen helpen! Bel naar 06 23 92 57 97 of e-mail via stefan@autorijschoolarink.nl.

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk volgens het CBR
Afspraak maken voor je (eerste) rijles in Leiden of omgeving

Maak direct een afspraak via stefan@autorijschoolarink.nl of bel naar 06 23 92 57 97 voor jouw eerste rijles.

 
Gereden kilometers
 
Geslaagden
 
Cursisten