Rijles vanaf 16,5 jaar oud

Wil je al rijden vanaf 16,5 jaar? 2toDrive maakt het mogelijk om al op je 16e jaar te starten met het theorie-examen en vervolgens een half jaar later je eerste rijles in te plannen. Je kunt rijlessen volgen voor het rijbewijs B, waar je vanaf je 17e jaar examen in mag doen. Indien je het rijbewijs B haalt mag je tot je 18e onder begeleiding de weg op en vanaf het moment dat je meerderjarig bent eindelijk alleen in de auto op pad.

Theorie-examen vanaf 16 jaar

Het rijden vanaf 16,5 jaar oud begint eigenlijk al een half jaar eerder, aangezien je natuurlijk eerst aan dient te tonen dat je de theorie onder de knie hebt. Je doet het theorie-examen bij het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheid. Zij nemen je een examen af waarbij onder andere gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht aan bod komen, zodat je aan kunt tonen dat je alle onderdelen beheerst. Vervolgens kun je rijden vanaf 16,5 jaar oud, aangezien je een half jaar na je 16e verjaardag mag beginnen met je eerste echte rijles op de openbareweg.

Praktijkexamen vanaf 17 jaar

Indien je deelneemt aan het 2toDrive programma mag je vanaf 16,5 jaar oud starten met je rijlessen. Over het algemeen zal je een aantal maanden nodig hebben om de auto onder controle te krijgen en de verkeersregels op een veilige manier in de praktijk te brengen. Het is daarom vanaf je 17e jaar mogelijk om een rijexamen aan te vragen, bij het CBR. Het gaat dan om het praktijkexamen voor het rijbewijs B. Indien je slaagt voor het examen ben je vanaf 16,5 jaar oud gestart met rijden en kun je tot je 18e onder begeleiding gebruik maken van een auto.

2todrive
Afspraak maken voor je (eerste) rijles in Leiden of omgeving

Maak direct een afspraak via stefan@autorijschoolarink.nl of bel naar 06 23925797 voor jouw eerste rijles.